Overnatting på Rudisetra

Valseter ligg rett ved skiløypenettet på Gålå. Her kan du bo fredeleg i setergrenda mellom to idylliske fjellvatn. Det er kort veg til ei rekkje aktivitetar sommar og vinter. Setra ligg like ved høgfjellsscena der Peer Gynt samlar over 10 000 teaterinteresserte kvar haust i august. Alle hyttene har innlagt strøm, er utstyrt med dekketøy, kjøleskap og kokemoglegheiter, radio og sengetøy.

Ved Valsvatnet har vi robåt, kajakk og kano til utlån. Ein ypperleg mogleighet for fiskaren med eiga fiskekort, eller dei som berre ynskjer å leike seg på vatnet.

For booking send e-post til oystein@rudigard.no

Tømmerhytte med to rom og hems // Ei dobbeltseng, tre enkeltsenger, og madrassar på hems // Bad, kjøken og peis

Selet

Selet er det største seterhuset, med to soverom; eit med dobbelt himmelseng, og eit med to budeiesenger. I stuggu står det også ei gammaldags dagseng som kan nyttas, og på hemsen finn ein fleire madrassar.

Steinbu // To dobbeltsenger og madrassar på hems // Utedo, kjøkenkrok og peis

Steinbua

Her er det kjøkkenkrok med spisebord, peiskrok med hjørnesofa, og to innebygde 120-senger med hems over. Soveplass til inntil seks personer. Vedskåle og utedo ligg rett ved sidan av huset, og vatn hentast i kran ute. Steinbua ligg i same tun som Selet, er også ypperleg å nytte som anneks om ein er mange.

Vinterstuggu // To dobbeltsenger og ei enkeltseng // Utedo, kjøkenkrok og peis.

Vinterstuggu

Vinterstuggu er bygd i 1985, på tuftene av det gamle seterhuset frå 1800-talet. Hytta deler tun med Ysthuset og det gamle fjøset. I Vinterstuggu er det to rom med kvar si dobbeltseng, og eitt budeierom med enkeltseng. Utedo ligg på nedsida av fjøset, og vatn hentast frå kran på gjerdet.

Ysthus // Ei familiekøye // Utedo, kjøkenkrok og vedomn

Ysthuset

Ysthuset har eitt stort rom med vedomn og ystepanne, kjøkkenbenk og spisebord, og køyeseng med 120 bredde nede og 75 cm oppe. Utedo, og vatn hentast frå kran på gjerdet.